Schatting van goud en zilverwerk

Na afspraak geven wij u graag vrijblijvend en kosteloos mondeling advies ten behoeve van:

Verdeling  –  Verzekering  –  Verkoop

Bij het schatten van juwelen of zilveren voorwerpen beantwoorden wij eerst vragen als:

  • Wat zijn de gebruikte edelmetalen?
  • Welke edelstenen werden verwerkt?
  • Waar en wanneer is het voorwerp gemaakt?
  • Is de edelsmid bekend?
  • Is het object in goede staat? Is het zeldzaam?

Meestal kunnen wij u onmiddellijk een indicatie geven van de waarde van uw bezittingen.                                                    Een volgende stap kan de opmaak van een schattingsverslag zijn.

Waarom een schattingsverslag?

Een certificaat van een erkend expert, waarbij de waarde van uw bezittingen stevig onderbouwd is, kan in diverse situaties nodig of nuttig zijn:

Bij het afsluiten van een kostbaarheden verzekering

Een taxatierapport voor de verzekering bevat een actuele waardering op de vervangingswaarde. Hiermee kunt u bij een eventuele schade discussies vermijden over het bedrag van de uitkering. Bovendien vergroot een nauwkeurige omschrijving van uw bezit de mogelijkheid om het verloren voorwerp op te sporen. Indien er een beschadiging voorvalt, verstrekken wij schade-expertise en restauratieadvies aan zowel de gedupeerde als aan de verzekeraar.

In het geval van schenken en verdelen

Erflaters, erfgenamen, ex-geliefden, … hebben inzicht in de waarde nodig om de bezittingen eerlijk te kunnen verdelen. Om de eventueel verschuldigde successierechten precies te kunnen bepalen, moet de economische waarde van de goederen gekend zijn.

Wij verzorgen voorts taxaties voor notarissen, advocaten, executeurs-testamentairs en bankinstellingen die voor hun cliënten een officieel schattingsverslag nodig hebben. Wij inventariseren en catalogiseren onder andere ook juwelen en corpuswerk van edelmetaal voor musea.

Schattingen kunnen na afspraak in onze winkel of bij u thuis plaatsvinden.